Calcule efectuate: 10880147
FACEBOOK
×

Afla cat sa ceri la negocierea salariului in 2018 pentru a ramane cu acelasi salariu net din 2017

0 comentarii
Calculator salarii 2018

Anul 2018 aduce schimbari majore in legea salarizarii. Astfel, odata cu publicarea OUG nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, contributiile sociale pentru sanatate (CASS) si pensii (CAS) se vor transfera in sarcina salariatului. Singura obligatie ce ramane angajatorului este contributia asiguratorie pentru munca (2.25%).

Ce inseamna trecerea CAS si CASS in sarcina angajatilor?

Din punct de vedere al platii nu se schimba multe lucruri, in sensul ca salariatii nu sunt nevoiti sa plateasca personal, la Fisc, aceste contributii. Ele vor fi retinute si virate de catre angajator in momentul platii salariului.

Odata cu aceste schimbari, salariul brut va creste, insa salariul net nu va suferi majorarile la care multi se asteptau, ba dimpotriva, in unele situatii, salariul net va scadea fata de anul 2017.

Pentru ca un angajat sa obtina acelasi salariu net (bani "in mana"), statul a introdus unele obligatii de negociere ce constau in incheierea unui act aditional la contractul individual de munca. Negocierile ar trebui sa se incheie pana la sfarsitul acestui an, iar transmiterea in Revisal a modificarilor au ca termen 31.03.2018.

In realitate, negocierea garanteaza cresterea salariului brut, dar nu obliga angajatorii la cresterea salariilor in asa fel incat sa se ajunga la salariul net pe care fiecare il avea in 2017, sau chiar la cresterea acestuia.

Cum iti calculezi salariul brut pentru anul 2018 ?

Pentru a afla cu cat ar trebui sa iti creasca salariul brut in 2018 pentru a avea acelasi salariu net ca in 2017, ti-am pregatit un calculator pentru salarii 2018. Acolo trebuie doar sa introduci salariul brut pe care l-ai avut in 2017 pentru a vedea cat o sa castigi de fapt in 2018.

Daca suma din dreptul salariului net nu te multumeste, foloseste acest calculator de la net la brut unde trebuie sa introduci salariul net pe care il doresti iar calculatorul iti va returna salariul brut pe care trebuie sa il negociezi cu angajatorul pentru a ajunge la suma dorita.

Ambele calculatoare mentionate anterior tin cont de deducerile personale pentru cei care au persoane in intretinere. Tot ce trebuie sa faceti este sa selectati numarul persoanelor pe care le aveti in intretinere, iar calculatorul se va ocupa de restul. Deasemenea, in partea de jos a paginii veti regasi un fluturas de salariu pe care il puteti printa.

Speram ca v-am fost de ajutor in corecta negociere a salariului pentru anul 2018.


Voteaza articolul nostru
4.5 / 5 (4 voturi)

Spune-ti parerea

Comentarii (0)